lauantai 28. toukokuuta 2016

Hetken mietteitä.

Hieman painostava ja harmaa ilma, levottomasti nukuttu yö, yksinolo ja (liikaa) aikaa ajatella. Olo on jälleen ahdistunut ja alakuloinen. Useamman päivän jatkunut jomottava vatsakipu alkaa ketuttamaan - alkaisi vaan jo ne pirulaiset.

Töissä olo on ollut hetkittäin raskasta; lyhyen ajan sisällä olen saanut kuulla kuinka kolme lasten äitiä ovat raskaana. Yhtä heistä olen pystynyt sivulauseessa onnittelemaan...muuten välttelen aihetta. Very mature, ah, olen niin ylpeä itsestäni! Näiden vatsojen lisäksi näen päivittäin pieniä vauvoja tuoreiden äitien hakiessa hoitolapsia...sekin välillä saa mielen haikeaksi. Työstäni lasten parissa on tullut oikea masokismin tyyssija. Työ jo itsessään muistuttaa siitä mitä minulla ei ole ja mitä toivoisin enemmän kuin mitään. Ja sitten kaikki muu sen lisäksi. Eikä sitä pääse yksityiselämässäänkään pakoon, kun lähes kaikilla ympärillä on vauvoja, ovat raskaana tai vähintäänkin yrittävät sitä. Huomaan kuinka sosiaaliset tilanteet alkavat taas ahdistaa, milloin seuraava raskausuutinen lävähtää naamalleni. Helpompi olisi kuulla uutinen vaikkapa viestin kautta, jotta ajatukseen pystyisi reagoimaan rauhassa. Järjettömän itsekästä, mutta kamalammalta tuntuisi jos naamaltani näkyisi toisen onnenhetkessä muuta kuin aito ilo.

Tunteet heittelevät varmasti enemmän nyt kun suunnittelukäynti lähestyy ja lähikuukaudet näyttävät varmasti (toivottavasti) suunnan sille voimmeko koskaan onnistua saamaan lasta. Pelko on läsnä taas tosi voimakkaasti. Pelottaa kuinka pitkälle hoidon aloitus loppujenlopuksi menee ja kuinka paljon huonommaksi munasolujeni tilanne kerkiää siihen mennessä menemään. Pelottaa miten hormonit vaikuttavat mielialaani ja vartalooni. Pelkään, ettei munasoluja tule. Pelkään, että jos niitä tulee, ne ovat huonolaatuisia. Pelkään, ettemme saa yhtään hedelmöitettyä tai siirrettyä ja joudumme uuteen hoitoon "saman tien" (6kk jonon jälkeen). Jos pääsisimme siirtoon, pelkään negatiivista raskaustestiä. Mutta vielä enemmän pelkään positiivista. Menisikö se heti kesken? Tai vasta vähän myöhemmin? Entä jos pääsisimmekin vähän pidemmälle, mutta vauva kuolisi kohtuun? Jos vauva syntyisi elävänä, sairastuisinko synnytyksen jälkeiseen masennukseen? Koko tämän matkan takaraivossani on ollut vaimea tunne siitä, että luonto on jostain syystä tarkoittanut ettei minusta kuulu tulla äitiä. Ja tässä minä vaan väkisin taistelen sitä vastaan. Joten miksi kaikki menisi hyvin?

Yritän ajatella positiivisesti, mutta välillä nämä ajatukset vievät mukanaan. Kuitenkin, ensimmäisen kerran lähes kolmeen vuoteen meillä tulee olemaan edes pieni toivo onnistua. Sen voimalla on jaksettava.

13 kommenttia:

  1. Mä en niinkään ole edes ajatellut mitään raskausmahiksia, mutta sitä että kuinka selviäisin siitä huolesta, jos lapsi syntyisi. Miten voisin päästää sitä mihinkään kun mitä vaan voi käydä. En tiiä, kai sitä kaikenlaista kummallista tulee ajatelleeksi ja saa ajatella. Millon teillä olikaan se info? Meillä on nyt ti, en oo kyllä koko lapsettomuuteen oikeastaan käyttänyt ajatustakaan, kun tulee nuo häät.. Mutta sen jälkeen varmaan "riemu" repeää.

    Niin tunnistan ton työpaikka ahdistuksen.. :( kiva kuulla kuulumisia<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä välillä oon itsekin ihmetellyt miten omat ajatukset laukkaa ihan omissa sfääreissään! Mut varmaan kuuluu asiaan. Todellisuudessa mun usko on ihan nollassa onnistumiseen, mut välillä sitä silti yllättää itsensä haaveilemasta tai pelkäämästä jotain tosi kaukaisia asioita.

      Jos vaan viittit, niin tuu kertoo huomisen käynnin kuulumiset, mua kiinnostaa tosi paljon! <3 Meil on käynti 14.6. Meil vaan on se tilanne, et mies kerkiää oleen paikalla vaan tunnin (jos päästään ees ajallaan) mut en uskalla soittaa sinne, kun pelkään et aika siirtyy johonki tosi pitkälle...

      Häistäkin ois ihana kuulla, niin paljon toivon teille onnenhetkiä ja rakkautta sille päivälle <3 Meillä on taas pian 1.hääpäivä! :)

      Poista
  2. Kiitos <3 siellä käynnillä ei kyllä tapahtunut mitään ihmeellistä. Ei tullut mitään uutta tietoa, ultras ja heinäkuussa ilmottaudutaan hoitoihin. Vaikka olivat myöhässä, niin oltiin alle tunnissa ulkona. Voin yrittää kirjoittaa postauksen, häiden jälkeen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jotenkin en oo yllättynyt! :P Eli en ota asiasta stressiä itsekään. Jään odotteleen sun postausta <3

      Poista
    2. Muuten, sovittiinko kuitenkin millä kaavalla hoitoja lähetään tekemään vai tehäänkö ne julkisella aina pitkällä?

      Poista
  3. Sovittiin joo, synarela ja gonal lääkityksenä, normikaava eli pitkä? Tarkemmat ohjeet sitten kun soittaa sinne heinäkuukautisista :D

    VastaaPoista
  4. Vastaukset
    1. Voi ihana sinä <3 Kaikki hyvin!! Piti vastata sulle ihan postauksen muodossa, mutta en oo saanut aikaiseksi. Sunkin blogia oon käyny kurkkimassa kuulumisten toivossa :) Mut lyhyesti tilanne on se, että nyt meneillään olevasta kierrosta alkaa sumuttelut (oottelen lääkärin soittoa aikataulusta). Ellei sit tuu soittoa, ettei mahdutakaan.

      Poista
    2. Sama homma! Ma ilmottauduttiin ja siis kirjeenä pitäis kotio tulla ohjeet yms. Kun ei erikseen tarvinnut sitä sumutusta ohjelmoida? En oikein tajunnut. Jos vaan mahdutaan, ihan iloinen jos vasta seuraavista kk vasta päästäiskin :)

      Poista
    3. Mulle sanottiin käynnillä kans, et ohjeet tulis kirjeitse, mut kun soitin menkkojen alkaneen niin hoitsu sanoi lääkärin soittavan 2 vkon sisällä...et en nyt sitten tiiä! Tiistaina tulee 2 vkoa täyteen, et toivottavasti jommin kummin saan tiedon :)

      Poista
  5. Tuliko infoa?:) mulla alkaa sumuttelut 10 päivän päästä..en jotenkin saa aikaseks kirjottaa postausta :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuli kirjeitse! :) Mulla alkaa sumuttelut jo maanantaina! :O Ja en oo mäkään saanu aikaseksi kirjoittaa. Ehkä nyt kun hoitokierros oikeesti alkaa. Apua.

      Poista