perjantai 19. elokuuta 2016

Alkionsiirto ja PP 2 päivän fiiliksiä

Kohtuuni siirrettiin keskiviikkona kaksipäiväinen, nelisoluinen alkio. Olin järkyttävässä jännitystilassa, kun sain tiedot enkä muista sanottiinko alkiosta "hyvä" vai "ihan hyvä". Hyvät uutiset loppuivat siihen, kun sain tietää kahdeksasta munasolusta seitsemän olleen kypsiä, mutta vain tuo yksi hedelmöittyi ja lähti jakautumaan. Pakkaseen ei siis luonnollisestikaan saatu mitään ja seuraavaksi meille tehdäänkin sitten ICSI. Josko saataisi useampi hedelmöittymään. Täytyy ssnoa, että olin aika shokissa uutisesta, vaikka eihän sen pitäisi olla mikään yllätys. Samassa hetkessä se pieni toivonpilke silmäkulmassa katosi ja mielen vsltasi tunne, ettei tästä mitään tule.

Pedille oli kuitenkin noustava ja pelkäsin hirvittävästi, että siirto olisi yhtä tuskallista kuin aukiolotutkimus ja inseminaatio. Ilmeisesti täysi rakko kuitenkin oikaisi paikat hyvin ja lopulta siirto ei sattunut yhtään. Pelonsekainen itku pääsi siinä vaiheessa, kun instrumentteja haettiin, mutta kiltti hoitaja tuli pitämään minua kädestä (mies ei päässyt mukaan) ja sain itseni rauhoitettua.

Nyt olem elellyt normaalisti ja voinut ihan hyvin. Vatsa ja erityisesti munasarjat ovat hieman kipuilulla ilmoitelleet itsestään punktiosta saakka. Oikeastaan tuntuu aika samalta, kuin vähän ennen tiputtelun/kuukautisten alkua. Toivottavasti ne eivät kuitenkaan vielä ala. Nännit ovat Ovitrellen pitämisestä saakka olleet kipeät, vatsa on ollut hieman sekaisin ja meinasin tänään pyörtyä töissä, kun huippasi niin paljon. Lugestroneista johtuvaa, luulisin.

Hetkeäkään en usko, että tästä tärppäisi, ei tunnu henkisesti eikä fyysisesti siltä. Jos jotain positiivista, niin en ole piinaillut rbkä stressannut asiasta. Oikeastaan unohdan koko asian välillä! Mutta hyvä näin, ainakin aika kuluu ihan mukavasti. Ja päivien edetessä voi mieli toki muuttua...aika näyttää!

6 kommenttia:

 1. Tsemppiä! Toivottavasti nyt jo tärppää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon tsempeistä! :) Iloa ja jaksamista odotuksen kanssa sulle! :) <3

   Poista
 2. Onneksi sait kuitenkin yhden kyytiläisen matkaan, toivotaan kovasti tärppiä :-) mulla tänään seurantaultra, aloituksessa näkyi 10 follikkelia, nyt se laski 8, joista kaks oli isompia ja muut vielä kokoa 5-9. Lääkeannostusta gonal-f nostettiin 300 ja pe seuraava ultra. Vähän jännittää miten tässä käy..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Mutta melkein voin luvata, että ei ole tärpännyt... :/ On tosi vahva sellainen tunne.
   Toivottavasti sulla nyt follit kasvaa ja pääset pian punktion kautta siirtoon!! :) <3 Tsemppiä!!

   Poista
  2. Tänään oli follit kasvanu, 7 kpl kokoa 11-13 ja yks kokoa 18. Limakalvo 12. Punktio sovittu tiistaille, jännittää meneekö tuo yksi iso yli. Oon jotenkin koko ajan ajatellut että ei tästä mitään tuu, mutta nyt käy jänskättää kun lääkäri sanoi että näyttää ihan hyvältä. Tosin täs on vielä monta vaihetta missä voi mennä pieleen. On tää piinaavaa.

   Poista