maanantai 9. maaliskuuta 2015

Joka tuutista.

No niin, nyt on yk 22 pyörähtänyt käyntiin. Edellinen kierto jäi siis 24 päiväiseksi ja siitä viimeisenä kolmena päivänä oli enemmän ja vähemmän tiputtelua. Kaksi ensimmäistä päivää olivat kivuliaita ja runsasvuotoisia. Jälleen kerran mietin, että kuinka suuri kipu on normaalia? Ilman kipulääkettä en voisi toimia normaalisti, mutta toisaalta kipuun auttaa nopeasti 2 x 400g buranaa. Eli koskaan en ole joutunut olemaan poissa töistä tm. vaan tuolla määrällä kipu lähtee kokonaan pois. Toisaalta saatan joutua napsimaan tuon setin 2-3 kertaa päivässä, tuon kahden päivän ajan. Ei kovin hyväksi vatsalle, mutta muuten pyrin välttämään särkylääkkeitä viimeiseen saakka. Endometrioosin mahdollisuutta olen väkisinkin ruvennut miettimään, tiputteluvuodonkin takia. Muita oireita minulla ei varsinaisesti ole, mutta monillahan se saattaa olla täysin oireetonkin. Onkohan näillä oireilla mahdollista päästä laparoskopiaan...? Ymmärrykseni mukaan endo on edelleen "alidiagnosoitu"(vai mikä se sano onkaan xD). Täytynee tähänkin asiaan palata kun seuraavan kerran tapaamme lääkärin.

Viikonlopun suunnitelmat menivätkin sitten aivan penkin alle, sillä norovirus päätti yllättää minut juuri sopivasti perjantaina. Olin kovasti odottanut iltaa vanhojen työkavereiden seurassa ja todellista irtiottoa!! Heistä kellään ei ole vielä lapsia ja kukaan ei ole tietoinen tilanteestamme, joten ilta olisi ollut täysin lapsi/lapsettomuus/kateus/katkeruus vapaa....mutta ei. Sinnittelin vielä ravintolassa syömisen ajan, mutta sen jälkeen mikään ei pysynytkään enää sisällä ja sain soittaa kyydin kotiin vessanpytyn ääreen. Oksentelun ja "sen toisen jutun" lisäksi tärisin kuumehorkassa, mutta enpä kerinnyt muuta ajattelemaan. Koko viikonloppu meni tautia parannellessa ja kuukautisetkin loppuivat kuin seinään.

Tänään on kp 6 ja tuntuu jo nyt siltä, että ovulaatio saattaisi lähestyä! :O En tiedä onko se mahdollista, mutta vasemmalla munasarjassa tuikkii ja limaakin näyttää erittyvän, sellaista ovislimaa. Liekö kroppa mennyt entistä enemmän sekaisin tuosta taudista. Jäänee tämä kierto sitten vielä edellistäkin lyhyemmäksi.

Tämän päivän auringonpaiste toi taas valoa elämään ja jaksamista rutkasti! Tällaisia päiviä lisää! Nyt on jääkaappi täynnä terveellistä ruokaa ja kunhan uskallan noron jäljiltä lähteä lenkille, niin eiköhän se kevätaurinko paista tähänkin risukasaan!

3 kommenttia:

  1. Sun oireet kuulostaa kovin samoilta kun minulla oli. Kierrot lyheni vaan ja kivut kuului olleen samaa luokkaa. Minulla todettiin laparoskopiassa lievä endometrioosi ja kaikki saatiin pois. Nyt kierrot on lapsn jälkeen alkaneet pidentyä takaisin sinne 27-28 pv ja voi ihanuutta kun kipuja ei enää ole!!!! Se on jotain niin huikeeta etten edes osannut uumoilla, et menkat vois olla tällaiset! Joka kuukausi on edellistä helpompi, vuodon määrä on puolet vähemmän ja anemia lähti heti korjaantumaan. Koita päästä laparoskopiaan.

    Ja mitä tulee noroon niin //::norovirus kiehu liemissäs!!::// ihan kauhea tauti, toivottavasti alat jo toipua.. !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ps. Lyhyistä kierroista vielä: mulla oli pahimmillaan kerran ultrassa todettu ovis kp 9:nä! Järkyttävän aikaisin. Kiertokin oli sit 23 pv plus tiputtelut ja massiivinen verenvuodatus kolmen vk välein ni ei ihme että olin aneeminen..

      Poista
    2. Jannabeth, KIITOS kommentistasi!! Olen tota endo asiaa pyöritellyt päässäni jo tosi pitkään, mutta jotenkin tunkenut sen ajatuksen taka-alalle...hieman pelottava diagnoosi se kuitenkin on, mutta kohdallani hyvinkin todennäköinen. Ärsyttää vaan hitosti, ettei gynejen puolelta ole koskaan tartuttu näihin endoon sopiviin oireisiin...ja itse en ole osannut kyseenalaistaa heidän ammattitaitoaan. Nyt alkaa todella olla mitta täysi tätä kolmen viikon välein vuotelua ja kipuja. Täytyypä ottaa asiaksi saada itsensä sinne lapaan! Ja kiitos, noro talttui jo viikonlopun aikana. Niin veemainen tauti, hyi hemmetti!!!!

      Ps. Lueskelin sun blogia jälleen alusta saakka ja vitsi, kirjoitit lapsettomuudesta ja siitä kumpuavista ajatuksista niin hyvin...mieletön samaistuminen tapahtui jälleen. Sä vaan osaat kirjoittaa älyttömän hyvin. Harmi kun lopetit.

      Poista