sunnuntai 26. huhtikuuta 2015

Ensimmäinen Letrozol

Kuten arvelinkin, jäi tämä kierto aika lyhyeksi eli 24 päiväiseksi. Neljä päivää tiputtelua ennen varsinaista kp 1:stä...eihän se kovin hyvältä vaikuta. Olen tässä huomannut, että ovuloidessani vasemmalta puolelta, ovulaatio tapahtuu useimmiten n. kp 15-16 ja taas oikealta jo kp 10-12. Luteaalivaihe on molemmissa suunnilleen saman mittainen; dpo 9 alkaa tiputtelu ja kokonaismitaltaan siitä tulee n. 12 päivää.

Tänään olen nappassut ensimmäisen Letrozolin, jännää!!! Ohjeeksi sain siis ottaa yhden tabletin/päivä kp 2-6. Kauhulla odotan mahdollisia sivuoireita, vaikka lääkäri sanoikin, että niitä ei pitäisi juurikaan tulla. Tuurini tietäen saan nauttia kuumista aalloista, hikoilusta (kun hikoilen muutenkin ihan tarpeeksi) ja vaikkapa hiustenlähdöstä! Mukavia vaihdevuosioireita odotellessa! Mutta lupaan olla kovasti valittamatta, varsinkin jos tämä olisi se meidän tiemme onneen. Yritän kovasti toppuutella itseäni, en halua liikaa toivoa. Mutta ei kai sitä voi täysin estääkään...ja olo on muutenkin ollut parempi kuin pitkään aikaan. Tunne siitä, että mahdollisuus raskaututeen on edes himpun verran suurempi, saa palan nousemaan kurkkuun ja kyyneleet kihoamaan silmiin. En osaa millään tavalla kuvitellakaan, että tämä maho kroppa voisi koskaan raskautua. Mutta entä jos...?

Huomenna soittelen klinikalle aikaa follikkeliultraan. Jännää nähdä mitä sinne Letrojen avulla kehittyy..Loppukierrosta käyn vielä verikokeessa varmistamassa progesteroni arvon. Mistä tulikin mieleeni, että täytyykin tilata ovulaatiotestejä. Edellisessä kierrossa ovuloin ilmeisesti oikealta puolelta, joten nyt olisi luultavasti vuorossa vasen puoli ja näin ollen ehkäpä aavistuksen pidempi kierto. Täytynee kuitenkin aloittaa testailu ajoissa, muistaakseni sovimme lääkärin kanssa aloituksen kp 9.

Olisi mukava kuulla kokemuksia, jos lukijoista löytyy Letrozolin käyttäjiä/käyttäneitä! Mihin tilanteeseen niitä on määrätty, millä annoksella, minkälaisia sivuoireita ja tietysti se lopputulos? :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti