maanantai 5. tammikuuta 2015

Tähän mennessä.

Ennen vauvatoivetta söin Yasmin ehkäisypillereitä varmaankin yli kymmenen vuotta. Aloitin ne muistaakseni yläasteen/lukion vaihteessa, lähinnä kuukautiskipuja ja runsasta vuotoa varten. Kuukautiseni ovat siis olleet nuoresta saakka kohtalaisen kivuliaat ja runsaat. Olen kuitenkin pärjännyt buranan voimalla hyvin ja kipeitä päiviä kohdallani on onneksi vain kaksi per kierto. En muista minkä pituinen kierto minulla oli ennen pillereiden aloitusta, mutta hämärästi muistelisin, että se olisi voinut olla n. 30 päivän mittainen. Pillereiden lopetuksen jälkeen olinkin aika yllättynyt ja hieman huolissani, kun kierto oli välillä todella lyhyt, vain 22 tai 23 päivää. Viime kesän ja nyt syksyn aikana kiertoni on aavistuksen pidentynyt, sen ollessa nyt n. 24-27 päivää. Toinen asia, joka on mietityttänyt, on joka kiertoon kuuluva tiputteluvuoto. Ei siis riitä, että kierto on lyhyehkö, mutta jo ennen sitä 2-5 päivää alkaa tuhruttelu/tiputtelu. Onneksi sekin on nykyään ennemminkin tuon kaksi päivää, eikä pahimmillaan viikkoa! Tästä syystä en ole joutunut montakaan raskaustestiä tekemään, kun kuukautiset alkavat ilmoittelemaan hyvissä ajoin itsestään...

Minulta on siis terveyskeskuksessa tutkittu perus veriarvot ja siellä tehtiin myös sisätutkimus. Lapsettomuuspoliklinikalla minut on myös ultrattu muutamaan kertaan ja kaikki on päällisin puolin näyttänyt oikein hyvältä (limakalvo kierron pituuteen nähden ja follikeleita kasvamassa jne.) Lisäksi olen muutamassa kierrossa käyttänyt ovulaatiotestejä, jotka ovat muuttuneet positiivisiksi....vaikka se ei toki automaattisesti tarkoita, että itse ovulaatio tapahtuisi. Itse ainakin epäilen, että muutamassa kierrossa ovulaatiota ei ole tapahtunut. Sekin on tietysti normaalia.

Viimeisimpien verikokeiden ja miehen simppatestin tuloksia vielä odottelemme ja varaankin ajan hoitojen suunnittelukäynnille kunhan kuukautiseni taas alkavat. Nyt on menossa muistaakseni kp 20. Olemme molemmat normaalipainoisia, terveelliset elintavat omaavia nuoria ihmisiä...mutta joku vain mättää. Toisaalta odotan hurjan paljon tulevaa käyntiä, jolloin selviää miten jatkamme tästä eteenpäin...mutta toisaalta pelkään mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Nämä ovat varmasti tähän tilanteeseen kuuluvia tunteita kyllä, mutta tämä ristiriitaisuus oman pään sisällä on välillä todella uuvuttavaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti